Krajowy System e-Faktur (KSeF)

Forum ogólne, do zadawania pytań nie związanych z żadną powyższą kategorią

Re: Krajowy System e-Faktur (KSeF)

Postprzez stah » 24.03.2026 18:18

Uruchomiłem sumowanie i tym razem zadziałało! Chyba byłem zbyt nerwowy i coś pominąłem. Dziękuję stokrotnie. Teraz kolej na wystawianie faktur. Ja od 30 lat wystawiam w Excelu i chcę, żeby tak zostało. Jak dokończę to się podzielę doświadczeniami, bo może nie jestem jedynym dinozaurem. Zrobiłem mapowanie XML w arkuszu kalkulacyjnym i wyeksportowałem do XML. Wyszło zgrabnie i zgodnie ze specyfikacją. Ale jeszcze nie wysyłałem do KSeF, czas testu nadchodzi...
stah

Postprzez stah » 26.03.2026 15:02

Faktura z Excela wysłana do KSeFu bez żadnych przygód. W programie Dane/XML/Eksportuj i plik XML do wysyłki na stronie KSeF gotowy. Jeśli ktoś chce abym opisał jak mapowałem arkusz kalkulacyjny i co to znaczy, to proszę o sygnał. Bez potencjalnego słuchacza nie będę przynudzał. W każdym razie "rewolucja" KSeF została ogarnięta. Teraz mogę wrócić do normalnej pracy. :)
stah

Postprzez smiechu » 26.03.2026 15:34

Cześć. Jak możesz to podeślij instrukcje excel->KSeF. Nie jesteś jedynym dinozaurem (pozycje faktury z VATOWCA eksportuję do arkusza i w excelu generuję pdfa - nie odpowiada mi szata graficzna VATOWACA). Stare przyzwyczajenie.
smiechu

Postprzez najmar11 » 26.03.2026 16:15

stah napisał(a):Faktura z Excela wysłana do KSeFu bez żadnych przygód. W programie Dane/XML/Eksportuj i plik XML do wysyłki na stronie KSeF gotowy. Jeśli ktoś chce abym opisał jak mapowałem arkusz kalkulacyjny i co to znaczy, to proszę o sygnał. Bez potencjalnego słuchacza nie będę przynudzał. W każdym razie "rewolucja" KSeF została ogarnięta. Teraz mogę wrócić do normalnej pracy. :)

Jeśli możesz podzielić się opisem, to byłoby super.
Słuchaczy będziesz miał przynajmniej dwóch :)
najmar11

Poprzednia

Powróć do rozmaitości