Zestawienie obrotów i sald

pełna księgowość

Zestawienie obrotów i sald

Postprzez darekjk » 17.03.2010 12:01

Witam,

Parę dni temu zacząłem pracę z programem Vatowiec.
Napotkałem na problem wydruku "Zestawienia obrotu i sald" za zadany okres.
W raportach definiowanych znalazłem kilka przykładów raportów. Niestety wygląda na to że raporty są przygotowane pod dany rok, brak parametru wyboru miesiąca. Jedynie jeden z nich posiada możliwość wyboru miesiąca, ale wybiera tylko konta analityczne i brak w nim kont z zespołu 4.

Będę wdzięczny za każdą informację pomocną w konfiguracji jednego z raportów aby można było drukować zestawienia w ujęciach syntetycznym lub analitycznym z możliwością wyboru okresu (rok/miesiąc) i zakresem kont.
darekjk
 
Postów: 6
Dołączył: 16.03.2010 10:27

Re: Zestawienie obrotów i sald

Postprzez darekjk » 17.03.2010 22:25

Zaimportowałem raport: RAPDEF_VPLAN KONT-Zestawienie obrotow i sald.xml
W tym była możliwość ustawienia miesiąca.
Zmieniłem pole TYP z A na S i wydruk wg kont syntetycznych poszedł.
Miałem tylko problem z podwojonymi sumowaniami obrotów z kont analitycznych na syntetyczne.
pomogło ustawienie w planie kont sp=3 dla konta syntetycznego.
Ostatnio edytowany przez darekjk, 22.03.2010 14:38, edytowano w sumie 1 raz
darekjk
 
Postów: 6
Dołączył: 16.03.2010 10:27

Re: Zestawienie obrotów i sald

Postprzez edi67 » 22.03.2010 13:06

Fajnie, że podzieliłeś się rozwiązaniem - na pewno komuś się to przyda.

W miarę możliwości takie sposoby możesz wpisywać na wiki - tam będzie je łatwiej znaleźć.

http://vatowiec.wik.is/
Serdeczne pozdrowienia :)
Edward.


Poszukujesz pomocy - zajrzyj na http://vatowiec.wikia.com/
Pomóż od nowa napisać Społeczną Instrukcję Vatowca

W wolnych chwilach przenoszę starą wersję wiki, pomóź, jeśli masz ochotę...
edi67
 
Postów: 765
Dołączył: 18.12.2007 22:22

Re: Zestawienie obrotów i sald

Postprzez MagdaS » 23.03.2012 20:39

Udało mi się wydrukować zestawienie obrotów i sald,
jednak zestawienie zawsze ujmuje wszystkie konta i analityczne i syntetyczne.
1. Nie umiem zrobić dwóch osobnych wydruków ZOS kont analitycznych i ZOS kont syntetycznych.
2. Czy można w tym wydruku pominąć konta "puste", które są ujęte w planie kont, ale nie ma na nich żadnych obrotów.
MagdaS
 
Postów: 26
Dołączył: 18.02.2012 11:59

Re: Zestawienie obrotów i sald

Postprzez Pio » 30.03.2012 11:06

Wydruk ZOiS może się odbywać z FK->Plan kont - tam są opcje na włączenie/wyłączenie kont analitycznych/syntetycznych i innych,
lub też z raportów definiowanych, tam filtrowanie odbywa się za pomocą pola TYP w tabeli PLN_KNT.
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 1963
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Zestawienie obrotów i sald

Postprzez MagdaS » 10.04.2012 21:11

Bardzo dziękuję
MagdaS
 
Postów: 26
Dołączył: 18.02.2012 11:59


Powróć do FK

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość