Witam. Po wygenerowaniu pliku JPK_VAT i próbie wysłania pojawia się błąd. W raporcie pisze tak :
V,0,Błąd wynikający z analizy dokumentu. org.xml.sax.SAXParseException; lineNumber: 5369; columnNumber: 28; cvc-minLength-valid: Wartość '' z length = '0' jest niepoprawna ze względu na minLength '1'.
V,1,Błąd wynikający z analizy dokumentu. org.xml.sax.SAXParseException; lineNumber: 5369; columnNumber: 28; cvc-type.3.1.3: Wartość '' elementu 'NrDostawcy' jest niepoprawna.
V,2,Błąd wynikający z analizy dokumentu. org.xml.sax.SAXParseException; lineNumber: 5378; columnNumber: 28; cvc-minLength-valid: Wartość '' z length = '0' jest niepoprawna ze względu na minLength '1'.
V,3,Błąd wynikający z analizy dokumentu. org.xml.sax.SAXParseException; lineNumber: 5378; columnNumber: 28; cvc-type.3.1.3: Wartość '' elementu 'NrDostawcy' jest niepoprawna.
Nie mam zielonego pojecia co to znaczy. Plik próbowałem wysłać przy pomocy Klient JPK 2.0
Wie ktoś o co chodzi ??
Już wiem jedno to brak nr.NIP tylko że dotyczy to kontrahenta z Chin a oni nie mają Nip-u ? I co teraz?