import z xls

Re: import z xls

Postprzez Pikanteria » 05.02.2015 20:20

Dzień dobry.
Skoro zawracam głowę to znaczy, że próbowałem różnych kombinacji i nie znalazłem odpowiedzi na niektóre pytania.
Prowadzę sp. z o.o. Moja księgowa miała kryzys i składała deklaracje z kosmosu.. Nie znałem się zupełnie na księgowości. Teraz znam się słabo, ale chcę się podszkolić i dalej prowadzić samemu. Żeby na szybko złożyć deklaracje vat, wpisałem faktury w xls w układzie 1 kto 2 co 3 netto 4 stawka vat 5 brutto 6 data.
1 Jak je zaimportować, jeśli na jednej fakturze są różne stawki vat?
2 Jak je zaimportować, jeśli na jednej fakturze są różne typy wydatków?
3 Jak je zaimportować, żeby od razu księgowało na konta?
Dziękuję za program. Bardzo pomaga w nauce księgowania.
Urzekająca nonszalancja Twórcy znajduje uzasadnienie w filozofii programu, niemniej chciałbym podkreślić, że z punktu widzenia laika nie wszystkie zagadnienia są tak łatwe do rozwiązania, jak to się Twórcy wydaje.
Przydałoby się więcej filmików z podstawowymi czynnościami księgowania.
Pozdrawiam
KO
Pikanteria
 
Postów: 1
Dołączył: 02.02.2015 13:50

Re: import z xls

Postprzez Robert644 » 25.06.2015 19:28

WITAM,

Odświeżam temat. U mnie import przykładowego pliku nie działa. O co może chodzić?

Robert
Robert644
 
Postów: 5
Dołączył: 13.06.2014 16:22

Re: import z xls

Postprzez Robert644 » 25.06.2015 19:31

U mnie załączony plik nie działa.

RL
Robert644
 
Postów: 5
Dołączył: 13.06.2014 16:22

Re: import z xls

Postprzez Cabana » 08.09.2015 21:20

Załączony plik importuje się w moim przypadku bez problemu. Muszę tylko pamiętać, że drugi wiersz się nie wciąga.

Pozdrawiam,
Artur
Cabana
 
Postów: 60
Dołączył: 22.09.2010 21:11

Re: import z xls

Postprzez MarcinN » 16.01.2016 12:28

Przyczyna może być niezależna od programu - u mnie działało, natomiast po wymianie komputera (Win 8.1) przestało.
Na czas eksportu wróciłem do starego (Win7) i poszło, bieżąca dogrywka Vatowca wykonana na obu.
Nie wiem tylko czemu duplikuje mi kontrahentów w bazie przy tym eksporcie.
MarcinN
 
Postów: 3
Dołączył: 18.09.2011 11:06

Re: import z xls

Postprzez babaj » 18.11.2020 15:27

Trochu mi głupio, bo co poniektórzy to już JPK wysłali, a ja jeszcze nawet danych nie zaimportowałem.
Czy dałoby radę, żeby import obsłużył pole RVJ->KOD?
Pozdrawiam,
Bartosz
babaj
 
Postów: 190
Dołączył: 21.10.2013 15:21

Re: import z xls

Postprzez Pio » 26.11.2020 10:40

W nagłówku arkusza RVJ->KOD, podobnie do RV->, KD->, RVV->.
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2533
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: import z xls

Postprzez babaj » 26.11.2020 12:21

Niestety nie działa.

Jeżeli w pliku jest pole RVJ->KOD to program importuje tylko pierwszy rekord. Jakby się wywalał, w historii kod błędu: Błąd zakresu.
Pozdrawiam,
Bartosz
babaj
 
Postów: 190
Dołączył: 21.10.2013 15:21

Poprzednia

Powróć do Fakturowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron