antywirus

Wszystkie sprawy związane z MS Windows

antywirus

Postprzez Pio » 03.02.2012 10:53

Witam

Otrzymałem sygnał, że jest problem z norton "antywirus" i chciałbym się Was zapytać, czy są jeszcze jakieś pseudo antywirusy
blokujące vatowca lub zgłaszające fałszywe alarmy oraz czy są takie, które nie sprawiają kłopotu.

Buduję czarną i białą listę, którą opublikuję na stronie vatowca, bo po prostu zaczyna mnie to już denerwować.
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2396
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: antywirus

Postprzez arkos23 » 04.02.2012 21:56

MS Security Essentials - plik winvnc.exe - "ten program ma potencjalnie niechciane zachowanie"
arkos23
 
Postów: 98
Dołączył: 18.01.2008 00:51

Re: antywirus

Postprzez ebik » 08.02.2012 17:45

Póki co nie mam problemu z Avast! oraz Comodo.
ebik
 
Postów: 20
Dołączył: 15.03.2011 19:09

Re: antywirus

Postprzez Pio » 10.02.2012 10:09

czyli jak na razie mamy:

czarna lista: bitdefender, norton antywirus, ms security essentials

biała lista: Avast!, Comodo oraz NOD32

dzięki
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2396
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: antywirus

Postprzez arkos23 » 10.02.2012 22:52

No i do białej można dorzucić Nod32, właściwie w każdej wersji, używam na produkcyjnych od 2007r. do dziś i nigdy nic nie miał do Vaciaka :)
Pozdr
Arek
arkos23
 
Postów: 98
Dołączył: 18.01.2008 00:51

Re: antywirus

Postprzez MagdaS » 19.09.2013 17:07

Dzień dobry

Dzisiaj Avast (licencja firmowa od 3 lat) pierwszy raz zablokował mi vatowca,
umieściłam plik w raporcie jako fałszywy alarm,
przywróciłam z kwarantanny, ale nie działa :(
a akurat jest max księgowania :(

proszę o pomoc
M
MagdaS
 
Postów: 36
Dołączył: 18.02.2012 11:59

Re: antywirus

Postprzez MagdaS » 19.09.2013 17:21

Dodałam ścieżkę do katalogu do wyjątków globalnych,
ale nie wiem czy to wystarczy
MagdaS
 
Postów: 36
Dołączył: 18.02.2012 11:59

Re: antywirus

Postprzez Pio » 19.09.2013 20:12

Ratunkiem jest pobranie instalki http://vatowiec.pl/pliki/br32.exe
(dane bez zmian)
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2396
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: antywirus

Postprzez robkie3684 » 20.09.2013 18:51

u mnie tez avast blokuje mino ze w poprzednim miesiącu zgłaszałem im problem :?
robkie3684
 
Postów: 20
Dołączył: 09.08.2010 22:29

Re: antywirus

Postprzez mpap » 21.09.2013 09:28

Mnie Avast usuwa plik VATowiec.exe
Ponadto nie chce zapisać ścieżki dostępu, aby nie skanować pliku.
Jak chcę pracować z VATowcem muszę odłączyć się od sieci i wyłączyć antywirus.
mpap
 
Postów: 19
Dołączył: 22.12.2010 17:30

Następna

Powróć do Windows

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron