antywirus

Wszystkie sprawy związane z MS Windows

Re: antywirus

Postprzez edi67 » 23.09.2013 10:45

No Avast co i rusz daje ciała.
Najdziwniejsze, że nie działa dodawanie Vatowca do listy znanych programów :roll: :roll: :roll: ???


Najlepiej w takich przypadkach wyłączyć ochrony programu Avast na czas pracy z Vatowcem (Również w przypadku pobierania), i zgłosić fałszywy alarm (false positive).
Może kiedyś im się wdrukuje...
Serdeczne pozdrowienia :)
Edward.


Poszukujesz pomocy - zajrzyj na http://vatowiec.wikia.com/
Pomóż od nowa napisać Społeczną Instrukcję Vatowca

W wolnych chwilach przenoszę starą wersję wiki, pomóź, jeśli masz ochotę...
edi67
 
Postów: 851
Dołączył: 18.12.2007 22:22

Re: antywirus

Postprzez MagdaS » 27.10.2013 20:49

Dodanie ścieżki do katalogu do wyjątków globalnych wystarczyło
od miesiąca nic się nie dzieje.
BR32 pobrałam, na razie nie instalowałam.
Bardzo dziękuję
MagdaS
 
Postów: 33
Dołączył: 18.02.2012 11:59

Re: antywirus

Postprzez Pio » 27.10.2013 21:20

proszę zainstalować http://vatowiec.pl/pliki/br32.exe
tej wersji już się avast nie czepia bo została usunięta kompresja pliku exe
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2189
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: antywirus

Postprzez Kolport » 16.11.2017 00:04

Co lepsze antywiry będą blokować i usuwać przy "leczeniu", m.in Avast. To samo Nod, McFee czy Kaspersky. Niestety, trzeba ochronę wyłączyć.
Awatar użytkownika
Kolport
 
Postów: 2
Dołączył: 09.11.2017 23:28
Lokalizacja: Kutno

Re: antywirus

Postprzez Andrzej Lalek » 19.11.2017 12:17

I tu pragnę wyrazić swoje zdanie, co lepsze nod i kaspersky bez problemu pozwalają dodać wykluczenia, przy założeniu że mówi się o lepszych programach natyvir to AVAST raczej wypada blado nawet na tle tych darmowych (nie miałem okazji przyjrzeć się wersji płatnej!)
Andrzej Lalek
 
Postów: 43
Dołączył: 06.12.2011 22:36

Re: antywirus

Postprzez Pio » 20.11.2017 10:03

Pisałem wiele razy do Avast, bez powodzenia. Prawie zawsze odpuszczali do kolejnej aktualizacji.
Mam wrażenie, że Avast nie działa, tylko ma listę do blokowania :)
Od stycznia 2017 mam na kilku kompciach Bitdefender. Jeszcze nie przeszkadzał.
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2189
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Poprzednia

Powróć do Windows

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron