Strona 1 z 1

Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 21.03.2017 11:21
przez Arturos2
Witam dziś ściągnąłem nową dogrywkę 4.02 i wszystko fajnie tylko zniknęła mi możliwość zmiany okresów rozliczeniowych w podglądach dokumentów (ksiega dokumentów) czy w rejestrze Vat
PS. Brak też wyświetlanej informacji o wersji w "o programie"

widok poniżej
Przechwytywanie.JPG

Przechwytywanie1.JPG
Przechwytywanie1.JPG (10.53 KIB) Obejrzany 13958 razy

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 21.03.2017 12:26
przez babaj
Mam tą samą wersję i nie widzę podobnych problemów. Jaki masz system?
Próbowałeś może w vatowiec.ini wprowadzić:

[DPI]
X=1.23
Y=1.23

Jak radzą w wątku: Problem z wyświetlaniem paska wyboru.

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 21.03.2017 12:41
przez Arturos2
Mam win 10 PRO
Dzięki za sugestie Twoja podpowiedź zadziałała tylko częściowo pojawił się "kawałek paska" ale nie wszystko (dodatkowo w rozwijanym menu lat nie mam podziału na miesiące a tylko jedną pozycję dotyczącą danego roku
Przechwytywanie3.JPG


Natomiast na tym samym systemie starsza wersja jest ok
Przechwytywanie2.JPG

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 22.03.2017 10:21
przez 4d4m
BABAJ - jesteś wielki!
1,23 w .ini zadziałało (chociaż nie wiem, dlaczego)
-> dysk\BR\Vatowiec\VATowiec.ini -> [edytuj] -> [zapisz]
Pomocny w tym, o co chozzi, jest też ten link do regulacji pasków, który wyszukałeś.
Dzięki!
(bo już zacząłem sobie nucić "nie pucz, kiedy odjadę..")

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 24.03.2017 13:30
przez newbie
Miałem podobnie, np okienko do drukowania dokumentu było całe puste. W moim przypadku prawidłowe było ustawienie:

[DPI]
X=1
Y=1

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 27.03.2017 23:09
przez Aira
Jesteście WSPANIALI! Dziękuję :)

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 28.03.2017 02:59
przez 4d4m
moje Post Scriptum do ustawień ad DPI w pliku VATowiec.ini

Przy znikającej belce (ikony, przyciski na belce) rzeczywiście wystarczy zmodyfikować parametry X i Y
ze standartowych 0.0 --> na 1,0

Bawiłem się z ustawieniami 1.23 - belka jest OKee, ale w innych oknach (np parametry drukarki) przyciski są za duże.
Przy 1.25 - przyciski pokazują sie na belce, ale ich gabaryty wychodza poza obrys belki.
Czyli drugi parametr po kropce odpowiedzialny jest za gabaryt ikon (przycisków).

Dla ustawień standart DPI=96 (rozmiar czcionki ekranowej) i dla systemu poniżej 10 (nazwy systemu przez delikatność nie podaję),
X i Y = 1.0 wyglądają zacnie.

... piszę "gabaryt", albowiem nasze systemy wspaniałe oferują przyciski w widoku wielowymiarowym ;)

UWAGA - to samo dotyczy dogrywki KADROWIEC nr 2,93

Ukłony i uszanowania.

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 29.03.2017 08:02
przez Pio
Pracuję nad tym.
W każdym systemie będzie bez kombinowania.

Sorki za problemy.

Okna i kontrolki są generowane dynamicznie i od W10 dla wybranych kart pojawiło się inne skanowanie ekranu niż za pomocą DPI :(

Vaciak praktycznie na ukończeniu, jeszcze sprawdzam na kilku kompciach.

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 07.04.2017 13:43
przez filetta
Witam,
wraz z zainstalowaniem dogrywki przestały być aktywne "specyfikacja" i "FK" w oknie "Operacje walutowe".
W ogóle wprowadzanie pozycji w operacjach sprawia problemy - z oporami wpisuje się kontrahenta czy datę i kurs waluty.
Nie zrobię dzisiaj INTRASTATU :?
Pozdrawiam
Wioletta Kamińska

Re: Dogrywka 4.02 - błąd ?

PostWysłany: 07.04.2017 13:51
przez Pio
dogrywka