GUS, MF, UE

GUS, MF, UE

Postprzez Pio » 06.10.2019 12:05

Witam

Proszę o sprawdzenie komunikacji:
- dogrywka
- Słowniki->Kontrahenci->guzik GUS

Pliki z logami: GUS*.txt, MF*.txt, UE*.txt

Na razie nie przepisuje danych, tylko sprawdza łączność.
Jak przejdą testy to będzie następny krok :)

Proszę o podsyłanie logów na p@vatowiec.pl.
Uwagi na forum ;)
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2373
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: GUS, MF, UE

Postprzez Pio » 08.10.2019 20:42

Czy można prosić o sprawdzenie guziczków ?

Jak ktoś znajdzie chwilę, to proszę o info: system operacyjny, działa lub nie działa, który guzik, czy dane są poprawne, itd. .... ?
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2373
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: GUS, MF, UE

Postprzez newbie » 09.10.2019 16:29

Win 10, działają wszystkie, dane GUS poprawne, dane MF i UE mają złą nazwę firmy (jestem nievatowcem jeśli to ma znaczenie)

Zaznaczenie usługi testowej REGON powoduje zmianę nazwy firmy (XXXXXXX zamiast nazwiska) i zmianę ulicy (na Test-Krucza)
newbie
 
Postów: 37
Dołączył: 02.04.2014 18:49

Re: GUS, MF, UE

Postprzez Pio » 09.10.2019 18:40

Dzięki.
Tak, status w vacie ma znaczenie, więc gra muza.

PS. zaznaczenie Test powoduje, że odbędzie się połączenie z bazą testową GUS REGON, gdzie dane są fikcyjne.
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2373
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: GUS, MF, UE

Postprzez Pio » 09.10.2019 18:45

Mam info odnośnie XP.
Połączenie z bazą GUS nie działa. Badam sprawę. Chyba trzeba doinstalować MSXML.
Połączenie z bazą MF - powinno działać po uruchomieniu pełnej instalacji vaciaka (lub pakietu), zostanie wrzucony dodatkowy programik do \BR\PROGRAMY.
Połączenie z bazą UE - działa.
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2373
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: GUS, MF, UE

Postprzez Pio » 10.10.2019 13:01

Windows XP -> wyszukiwarkaregontest.stat.gov.pl lub wyszukiwarkaregon.stat.gov.pl

mi nie działa.

Jedyne co mogę przypuszczać, to brak wsparcia ze strony serwera dla certyfikatów w XP.

Na razie robię przerwę. Może wkrótce uda się znaleźć rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2373
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: GUS, MF, UE

Postprzez babaj » 14.10.2019 09:24

Windows 10 64 bit, wszystkie działają, dane poprawne.
Pozdrawiam,
Bartosz
babaj
 
Postów: 185
Dołączył: 21.10.2013 15:21

Re: GUS, MF, UE

Postprzez Pio » 15.10.2019 10:26

Dzięki.

dogrywka - aktywny guzik [Zapisz]

Do tabeli DK dodałem sporo nowych pól, których nie widać, a są wypełnianie podczas zapisu.
(menu System->Tabele->DK)

Dodałem również stałą programów (dla wszystkich): "GUS REGON BIR" - na własny klucz dostępu do bazy GUS.
Jak go nie ma, to będzie wykorzystany mój.
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2373
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: GUS, MF, UE

Postprzez Jaro » 16.10.2019 09:09

Witam,
w Win 8.1 działa tylko GUS

Pozdrawiam


Niestety po zainstalowaniu wersji 4.15, w systemie win 8.1 nadal działa tylko GUS, na drugim komuterze mam WIN 10 i tam działaja wszystkie guziki.

Pozdrawiam
Jarek
Ostatnio edytowany przez Jaro, 16.10.2019 11:16, edytowano w sumie 1 raz
Jaro
 
Postów: 10
Dołączył: 22.03.2016 12:11

Re: GUS, MF, UE

Postprzez Pio » 16.10.2019 09:41

Proszę zatem wykonać pełną instalację.
Nie trzeba niczego odinstalowywać i dane bez zmian.
Zostanie podłożony dodatkowy programik do komunikacji z MF.
Połączenie z UE działa na podobnej zasadzie co do GUS, więc powinno śmigać.
Jedyne co może się zdarzyć, to po prostu brak danych wybranego kontrahenta w UE.
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2373
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Następna

Powróć do nowości

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron