rzepa2vaciak

Oprogramowanie do konwersji danych z innych programów

rzepa2vaciak

Postprzez Pio » 18.01.2008 00:30

Poprawki, exe do pobrania z http://pk.inet.pl/r2v.zip

podziękowania dla Arka
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2345
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: rzepa2vaciak

Postprzez arkos23 » 18.01.2008 01:28

i z wzajemnością - wielkie dzięki dla Piotrka :D
arkos23
 
Postów: 98
Dołączył: 18.01.2008 00:51

Re: rzepa2vaciak

Postprzez artur_filipowicz » 28.02.2008 22:24

Witam,
pytanie pewnie głupie - ale jak działa ten konwerter? Powinienem mieć jakąś specyficzną konfigurację ścieżek rzepy i vaciaka? Chciałmym przesiąść się z rzepy na vaciaka sql...
Moze ktoś pomóc?
pozdrawiam
artur_filipowicz
 
Postów: 2
Dołączył: 28.02.2008 22:15

Re: rzepa2vaciak

Postprzez Pio » 28.02.2008 22:58

Niestety jest dla wersji dbf :(
Dlatego przy konwersji z rzepy można zastosować metodę:
rzepa -> vaciak dbf -> vaciak sql
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2345
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: rzepa2vaciak

Postprzez artur_filipowicz » 29.02.2008 15:27

No dobrze - wiec powinienem rozumieć że jak zainstaluję sobie vaciaka w dbf-ach to ten konwerter coś co mnie "powie" - bo obecnie to on się nawet nie uruchamia...
I jak z tą konfiguracją ścieżek? Jest sztywna czy są jakieś pola wyboru?
Aha - i przeimportuje mi wszystko? (dokumenty magazynowe, konfiguracje firmy, nierozliczone płatnosci) czy tylko jakieś fragmentaryczne dane?
Sorki że się dopytuję zamiast powalczyć sam - ale nie bardzo mam czas na rozczarowania - więc wolę zapytać
Pozdrawiam
Artur
artur_filipowicz
 
Postów: 2
Dołączył: 28.02.2008 22:15

Re: rzepa2vaciak

Postprzez Pio » 29.02.2008 20:41

.. a kto ma czas ?

Baza i funkcjonalność vaciaka znacznie przewyższa rzepę, więc teoretycznie można wszystko wciągnąć.
Konwerter przenosi kontrahentów, osoby, towary i dokumenty, na resztę nie miałem czasu ani chęci.

Ogólnie chodzi to, że nie ma sensu wszystkiego przenosić, bo można się można przykro zdziwić ;)

pozdrówka
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2345
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: rzepa2vaciak

Postprzez vnd » 22.05.2008 11:09

Konwerter importuje kontrahentów, dokumenty, towary, osoby, czy jeszcze coś? Sprawdzam poprawność danych po imporcie, czy oprócz wymienionych coś jeszcze należy sprawdzić?
Aha, kiepsko jest z adresem po imporcie, jeśli jest pojedynczy numer np. sam numer domu to pole lokal jest wypełniane jakąś wartością losową, ale to jest chyba nie do poprawienia bo ulica w rzepie jest zapisana razem z numerem domu i lokalu....i każdy zapisuje to inaczej.

Krzysiek
vnd
 
Postów: 37
Dołączył: 24.04.2008 11:13

Re: rzepa2vaciak

Postprzez Pio » 22.05.2008 19:35

vnd napisał(a):.. jeśli jest pojedynczy numer np. sam numer domu to pole lokal jest wypełniane jakąś wartością losową...


poprawione
http://pk.inet.pl/r2v.zip
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2345
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław


Powróć do konwertery

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron