Edycja szablonu UZ

Re: Edycja szablonu UZ

Postprzez Pio » 07.10.2008 12:53

nie "wszyscy" mają OO3

Sprawdziłem OLE OO2.4 -> M$2K7 - działa
a czy działa między M$ a OO3 nie mogę (nie chcę) sprawdzić.

Proszę, podeślij mi historia.txt, może da się coś z tym zrobić.
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2183
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Edycja szablonu UZ

Postprzez edi67 » 07.10.2008 14:10

W historii nie ma nic nowego, ponad to, co przesyłałem w wątku z OO wcześniej.

Odinstalowałem OO30, zainstalowałem 2.4.1 i eksport oczywiście zaczął działać...
Więc trzeba byłoby sprawdzić/spytać, gdzie się gubi..
Dam znać, jak się czegoś dowiem

Prośba do Phila: sprawdź, czy u Ciebie będzie podobnie..

Pozdrowionka :)
Serdeczne pozdrowienia :)
Edward.


Poszukujesz pomocy - zajrzyj na http://vatowiec.wikia.com/
Pomóż od nowa napisać Społeczną Instrukcję Vatowca

W wolnych chwilach przenoszę starą wersję wiki, pomóź, jeśli masz ochotę...
edi67
 
Postów: 851
Dołączył: 18.12.2007 22:22

Re: Edycja szablonu UZ

Postprzez edi67 » 07.10.2008 14:33

OO 3.0 nie jest rejestrowane w systemie - trzeba to w tej chwili zrobić ręcznie:

setup.exe WRITE_REGISTRY=1
Serdeczne pozdrowienia :)
Edward.


Poszukujesz pomocy - zajrzyj na http://vatowiec.wikia.com/
Pomóż od nowa napisać Społeczną Instrukcję Vatowca

W wolnych chwilach przenoszę starą wersję wiki, pomóź, jeśli masz ochotę...
edi67
 
Postów: 851
Dołączył: 18.12.2007 22:22

Re: Edycja szablonu UZ

Postprzez Phil » 08.10.2008 13:56

Ja ominąłem problem z OLE odinstalowując OO3.0 i instalując OO2.4. Ale mam kolejny problem.

Postąpiłem zgodnie z waszymi radami. Stworzyłem własny szablon w DEFINICJACH SZABLONóW oraz nadruk w DEFINICJACH NADRUKóW. Wszystko krok po kroku jak opisaliście. Niestety nadal nie mogę wzdrukować własnej UZ. Szablonu wogóle nie mogę wybrać z menu kontekstowego (funkcja nieaktywna), a po wybraniu Nadruku pojawia się komunikat Brak aktywnych formularzy w oknie..

HELP!!!
Phil
 
Postów: 3
Dołączył: 06.10.2008 11:39

Re: Edycja szablonu UZ

Postprzez Pio » 08.10.2008 14:23

dogrywka

proszę klikać na prawy mychy i Nadruk wyb. oraz Szablon wyb.
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2183
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Edycja szablonu UZ

Postprzez ebik » 23.03.2011 08:29

Pio napisał(a):... to kilka minut :)

Procedura:
...
8. poprawiamy w/g swojego misia ;) (widzi misia)
...

I tu mi nie chce zagadać. Np. próbuję zmienić opis wynagrodzenia za umowę zlecenie, tzn. jest teraz mniej więcej tak: "...otrzyma wynagrodzenie w wysokości 000,00 brutto", a ja chcę z tego zrobić: "...otrzyma wynagrodzenie za 1 godzinę w wysokości 000,00 brutto" i amba, szablon sobie utworzyłem wg wskazówek, nowo utworzony szablon wskazałem do użycia, funkcje gadają, ale co do treści Kadruś trzyma się uparcie swojej wersji. Może moja mu się nie podoba. Nie wiem.
ebik
 
Postów: 20
Dołączył: 15.03.2011 19:09

Re: Edycja szablonu UZ

Postprzez ebik » 28.03.2011 07:16

Mój ostatni post nieaktualny. Robię umowy w arkuszu kalkulacyjnym.
ebik
 
Postów: 20
Dołączył: 15.03.2011 19:09

Poprzednia

Powróć do UZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron