Ilość kolumn w liście płac, pole tekstowe na liście płac

Ilość kolumn w liście płac, pole tekstowe na liście płac

Postprzez shimmy » 02.04.2017 23:46

Szukam możliwości zmiany liczby kolumn w liście płac czasami mam nietypowe potrzeby (np. całkowity koszt pracodawcy) - 10 podwójnych kolumn nie wystarcza z drugiej strony kolumny potrójne i więcej zaczynają być nieczytelne. Jeszcze innym przypadkiem są listy związane np. z kilometrówkami - tam z kolei wystarczyłoby kilka pojedynczych kolumn, a puste kolumny źle wyglądają
Przyszło mi na myśl jeszcze jedno fajnie by było żeby na liście płac można było umieszczać dane tekstowe (np wymiar etatu w formacie x/y)
shimmy
 
Postów: 28
Dołączył: 24.07.2010 23:30

Re: Ilość kolumn w liście płac, pole tekstowe na liście płac

Postprzez Pio » 03.04.2017 10:47

Listy płac są dynamiczne.
Drukują się składniki płacowe oznaczone do drukowania na liście płac.

Proszę zaznaczyć inne i sprawdzić.

Menu Płace->Składniki płacowe->kolumna "L" (i przy okazji "P")


Kolejność wynika z kolejności wyliczania składników płacowych.

Odnośnie innych spraw proszę o propozycję rozwiązania.
Nie dlatego, że mi się nie chce :) ale dlatego, że często pewnych propozycji nie da się prosto rozwiązać :)
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2181
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Ilość kolumn w liście płac, pole tekstowe na liście płac

Postprzez shimmy » 05.04.2017 13:13

Pracuję z kadrowcem już kilka ładnych lat i sobie go bardzo cenię, wiem że listy płac są dynamiczne i 11 składnik drukuje się jako 1 składnik w następnym wierszu czyli parametr ilości kolumn ustawiony jest na 10. Gdyby można by go było zmieniać w zakresie np. od 5 do 15 znacznie uelastyczniłoby to możliwość kreowania wyglądu listy. Parametr mógłby być zapisywany w tabeli LSTRDZ.
Co do tekstowego składnika listy płac wystarczyłoby by odpowiednio go oznaczyć w tabeli SKLPLC i dać możliwość wydrukowania go na liście tak jak jest wprowadzony.
shimmy
 
Postów: 28
Dołączył: 24.07.2010 23:30

Re: Ilość kolumn w liście płac, pole tekstowe na liście płac

Postprzez Pio » 05.04.2017 13:53

dogrywka

ilość kolumn zrobiona

teksty muszę przemyśleć, bo składniki mają wartość kwotową
wartość składnika jako liczba jest w bazie
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2181
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Ilość kolumn w liście płac, pole tekstowe na liście płac

Postprzez shimmy » 05.04.2017 15:12

Jest super ta druga sprawa nie jest już tak istotna. Przy okazji zauważyłem że przy ustawieniu wydruku listy na wersję bez miejsca na podpis w ostatniej kolumnie wyświetla się tekst (data podpis).
A w mojej sprawie serdeczne dzięki, również za szybkość reakcji.
shimmy
 
Postów: 28
Dołączył: 24.07.2010 23:30

Re: Ilość kolumn w liście płac, pole tekstowe na liście płac

Postprzez Pio » 05.04.2017 16:21

dogrywka
(bez daty i podpisu)
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2181
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław


Powróć do Płace

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość