Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez Pio » 02.03.2018 12:40

KrtPrDod(<kody_karty>,<pole>, <znd>)
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2345
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez marinoz » 02.03.2018 13:50

DZIAŁA! Rewelacja !
Próbowałem podstawiać warunki jako formuły, a tu taki :oops:

Dziękuję i
gratuluję tego kombajnu...
marinoz
 
Postów: 8
Dołączył: 24.02.2018 21:30

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez marinoz » 02.03.2018 17:14

Jeszcze jedna sprawa wyszła kiedy zacząłem już tej funkcji poprawnie używać.
Okazało się, że problem z wyliczeniem powstaje kiedy święto przypada w sobotę (11.11.2017).
Przeglądając KRTPRMSC wyniuchałem, że poprzestaje na zaliczeniu tego dnia do sobót, a powinien zaliczyć również do N.
01.11.2017 środa jest poprawnie jako N.
marinoz
 
Postów: 8
Dołączył: 24.02.2018 21:30

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez Pio » 04.03.2018 17:42

W skrócie, co mam zrobić, oprócz zamiany niedzieli na sobotę :) ;)

Czy poniższe funkcje są be ?

DniKal()
DniRob()
DniWol()
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2345
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez marinoz » 04.03.2018 21:22

Kod: Zaznacz wszystko
KrtPrDod('123','ILGDZ', 'N')

Dla systemu zmianowego (na podstawie grafika) można inaczej ustalić ile dni pracy powinno być zaliczonych do dni pracy w święta?
marinoz
 
Postów: 8
Dołączył: 24.02.2018 21:30

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez gumek » 06.03.2018 22:24

Witam.
Nie, nie może być N , ponieważ bywa, że z rozkładu czasu pracy pracownika
wynika, że normalnym dniem pracy jest sobota, niedziela
a dodatkowym dniem wolnym jest środa, w którą wypadło święto.
Z tego powodu taki dzień powinien być oznaczony inaczej.
Proponuję nie opierać się tylko i wyłącznie na własnym przykładzie.
Są różne rozkłady czasu pracy, dniówki 12 godzinne w równoważnym systemie czasu pracy, niepełnoetatowcy
np 1/2 etatu pracujący po 8 godzin przez pół miesiąca jak i po 4 godziny przez cały miesiąc itd.
Do tego jest serce systemu płacowego-ABSENCJA a tam urlopy, zasiłki, dodatkowe dni wolne od pracy.........
Czy traktujesz Kartę Pracy jak cel, czy celem jest sporządzenie listy płac?
Kadrowiec i Vatowiec ma być "gumowy" i jest. Nie staraj się go usztywniać.
Czy kody Grafika to to samo co Kody Kart Pracy? Oczywiście mogą być zbieżne,
ale dają też możliwość zwiększenia kombinacji w LISTACH PŁAC.
Pozdrawiam Gumek. Powodzenia. :)
gumek
 
Postów: 50
Dołączył: 22.04.2008 09:55

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez najmar11 » 13.08.2019 14:44

Chciałbym pociągnąć trochę temat pobierania dni wolnych

Potrzebuję wiedzieć, podczas naliczania listy płac, ile dni kalendarzowych trwał urlop wypoczynkowy pracownika.

funkcja DniAbs('W') zwraca tylko dni robocze dla urlopu wypoczynkowego
pomyślałem, że dodam dni wolne za pomocą DniAbsW('W') i wyjdę na dni kalendarzowe, ale niestety to nie działa :(


Np. pracownik ma urlop od 8.07.2019 do 19.07.2019 (tj. 12 dni kalendarzowych, 10 dni roboczych + 2 dni wolne)
muszę wiedzieć ile dni kalendarzowych ma urlop tego pracownika:
DniAbs('W') daje wynik 10
DniAbsW('W') jakbym nie próbował to daje mi wynik 0. Nie wiem czy jest popsuta, czy nie potrafię jej użyć...
najmar11
 
Postów: 66
Dołączył: 14.10.2009 11:34

Poprzednia

Powróć do Kadry

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość