Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez Pio » 02.03.2018 12:40

KrtPrDod(<kody_karty>,<pole>, <znd>)
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2294
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez marinoz » 02.03.2018 13:50

DZIAŁA! Rewelacja !
Próbowałem podstawiać warunki jako formuły, a tu taki :oops:

Dziękuję i
gratuluję tego kombajnu...
marinoz
 
Postów: 8
Dołączył: 24.02.2018 21:30

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez marinoz » 02.03.2018 17:14

Jeszcze jedna sprawa wyszła kiedy zacząłem już tej funkcji poprawnie używać.
Okazało się, że problem z wyliczeniem powstaje kiedy święto przypada w sobotę (11.11.2017).
Przeglądając KRTPRMSC wyniuchałem, że poprzestaje na zaliczeniu tego dnia do sobót, a powinien zaliczyć również do N.
01.11.2017 środa jest poprawnie jako N.
marinoz
 
Postów: 8
Dołączył: 24.02.2018 21:30

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez Pio » 04.03.2018 17:42

W skrócie, co mam zrobić, oprócz zamiany niedzieli na sobotę :) ;)

Czy poniższe funkcje są be ?

DniKal()
DniRob()
DniWol()
--
pozdrówka
Piotr Kowaluk
www.vatowiec.pl
Awatar użytkownika
Pio
 
Postów: 2294
Dołączył: 16.12.2007 15:06
Lokalizacja: Szczecin - Przecław

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez marinoz » 04.03.2018 21:22

Kod: Zaznacz wszystko
KrtPrDod('123','ILGDZ', 'N')

Dla systemu zmianowego (na podstawie grafika) można inaczej ustalić ile dni pracy powinno być zaliczonych do dni pracy w święta?
marinoz
 
Postów: 8
Dołączył: 24.02.2018 21:30

Re: Funkcja pobierająca ilość dni świątecznych

Postprzez gumek » 06.03.2018 22:24

Witam.
Nie, nie może być N , ponieważ bywa, że z rozkładu czasu pracy pracownika
wynika, że normalnym dniem pracy jest sobota, niedziela
a dodatkowym dniem wolnym jest środa, w którą wypadło święto.
Z tego powodu taki dzień powinien być oznaczony inaczej.
Proponuję nie opierać się tylko i wyłącznie na własnym przykładzie.
Są różne rozkłady czasu pracy, dniówki 12 godzinne w równoważnym systemie czasu pracy, niepełnoetatowcy
np 1/2 etatu pracujący po 8 godzin przez pół miesiąca jak i po 4 godziny przez cały miesiąc itd.
Do tego jest serce systemu płacowego-ABSENCJA a tam urlopy, zasiłki, dodatkowe dni wolne od pracy.........
Czy traktujesz Kartę Pracy jak cel, czy celem jest sporządzenie listy płac?
Kadrowiec i Vatowiec ma być "gumowy" i jest. Nie staraj się go usztywniać.
Czy kody Grafika to to samo co Kody Kart Pracy? Oczywiście mogą być zbieżne,
ale dają też możliwość zwiększenia kombinacji w LISTACH PŁAC.
Pozdrawiam Gumek. Powodzenia. :)
gumek
 
Postów: 48
Dołączył: 22.04.2008 09:55

Poprzednia

Powróć do Kadry

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość